ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΙΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΓΜΑ

Η λειτουργικότητα ενός σπιτιού είναι εξαιρετικά σημαντική για την διαμόρφωση της ποιότητας της ζωής μας. Κάθε κατοικία έχει τη δική της ομορφιά, συγχρόνως όμως έχει και τις δικές της κατασκευαστικές προκλήσεις.
Μία από τις προκλήσεις αυτές είναι και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος σίτας για κάθε χώρο.

Μετρώντας περισσότερα από τριάντα χρόνια εξειδίκευσης και εμπειρίας, η ομάδα της IDECO είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή σίτας για κάθε άνοιγμα.

Ο σωστός τρόπος για να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα σίτας είναι με βάση τον «βαθμό δυσκολίας» του κάθε ανοίγματος. Ανάλογα δηλαδή με τη συχνότητα με την οποία μπαινοβγαίνουμε από το εσωτερικό του χώρου προς τα έξω.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας, όπως η ηλιοφάνεια, ο άνεμος και η υγρασία της περιοχής όπου ζούμε.

Έτσι, αν το σπίτι μας βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή όπου η υγρασία διαβρώνει σταδιακά αλλά αναπόφευκτά τα υλικά κατασκευής, τότε επιλέγουμε μία σίτα μεγάλης αντοχής ώστε να εξασφαλίσουμε μακροχρόνια ανθεκτικότητα του πανιού απέναντι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Επιπλέον, σε ένα σπίτι το οποίο δέχεται μεγάλη ηλιοφάνεια χρειαζόμαστε σίτες των οποίων το πανί διαθέτει υψηλό δείκτη UV. Σε αυτή την περίπτωση προτιμούμε το πλισέ πανί στην απόχρωση του μαύρου αντί του γκρι.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΣΙΤΑΣ ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΚΟΥΖΙΝΑ
Αν ζούμε σε μονοκατοικία, η κουζίνα είναι το δωμάτιο από το οποίο μπαινοβγαίνουμε συχνότερα. Ακόμα όμως και σε ένα διαμέρισμα, η μπαλκονόπορτα της κουζίνας ή της σαλοκουζίνας είναι αυτή που ανοίγει συχνότερα από τις υπόλοιπες.
Συνεπώς χρειαζόμαστε μια σίτα με μεγάλη αντοχή, μια σίτα με εγγύηση καλής και μακροχρόνιας λειτουργίας ώστε να μην χρειαστεί να την αντικαταστήσουμε σύντομα.
Ιδανικό μοντέλο αποτελεί το σύστημα σίτας Royal 32 και Royal 22.

ΣΑΛΟΝΙ
Η συχνότητα με την οποία βγαίνουμε στο μπαλκόνι από το άνοιγμα του σαλονιού είναι επίσης πολύ μεγάλη.
Έτσι η ανάγκη για ένα σύστημα σίτας με μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα στο χρόνο παραμένει.
Ιδανικές σίτες σαλονιού είναι η Royal Maximum με εμφανές κάτω συρματόσχοινο το οποίο προσφέρει απεριόριστη αντοχή στον χρόνο και η Αμφίπλευρη Royal.
Πιο συγκεκριμένα, η Royal Maximum είναι η κατάλληλη επιλογή για μεγάλα ανοίγματα. Μπορεί να κατασκευαστεί σε δίφυλλη και σε τρίφυλλη εκδοχή, για ανοίγματα έως και 12 μέτρα.
Τέλος, ο οδηγός ολίσθησης με δύο θαλάμους της σίτας Royal βοηθάει ώστε να συσσωρεύονται τα εξωτερικά σκουπιδάκια στον πρώτο θάλαμο προφυλάσσοντας τα σχοινιά από την φθορά.

ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΑ
Εκτός από τον καθημερινό σύντομο αερισμό τους, τα υπνοδωμάτια θεωρούνται οι χώροι στους οποίους ανοιγοκλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες λιγότερο συχνά.
Έτσι εφόσον η αντοχή δεν αποτελεί νούμερο ένα κριτήριο, στα υπνοδωμάτια προτείνεται μια πιο οικονομική λύση που δεν ανεβάζει το κόστος. Ιδανική επιλογή αποτελεί η σίτα Pietta 22 & 32 με μη εμφανές πλευρικό σχοινάκι.

ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Στον χώρο του μπάνιου ενδείκνυται μία Σταθερή Σίτα η οποία προφυλάσσει τον χώρο επιτρέποντας τον συνεχή αερισμό του.
Επιπλέον, στα υπόλοιπα παράθυρα του σπιτιού προτείνεται μία Σίτα Κάθετης Κίνησης με στόπερ με φρένο επαναφοράς.